Átlátható rendszerezés a lakás minden pontján

Megtalálni mindennek a helyét az otthonodon belül nem egyszerű feladat, különösen, ha az is szempont, hogy az elrendezés dekoratív, ugyanakkor könnyen hozzáférhető legyen. Egy biztos, ehhez szükséged lesz kis tárolókra, amik lehetnek dobozok, kosarak vagy – amire sokan nem gondolnak – befőttesüveg. Ez utóbbihoz kerestem néhány inspiráló ötletet.

Éléskamra

Mennyivel mutatósabb, ha kiveszed az eredeti csomagolásukból az élelmiszereket, és áttöltöd egy szép tároló edénybe! Mehet bele a tésztától kezdve a dión át a lisztig minden. Megkönnyíti a munkád, ha használod az üvegek oldalán lévő űrmérték beosztást.

ball befőttesüveg tárolás rendszerezés Tovább olvasom Átlátható rendszerezés a lakás minden pontján

10 tipp, hogy mire használhatsz egy színes befőttesüveget

Az előző posztban leírtam, hogyan és mivel festhetsz le egy befőttesüveget, ehhez a bejegyzéshez pedig összeszedtem egy csokor ötletet, hogy mire is lehet használni. Egy biztos: az otthonod bármelyik helyiségében jól fog mutatni, és szinte bármit lehet benne tárolni.

befőttesüveg festés

Tovább olvasom 10 tipp, hogy mire használhatsz egy színes befőttesüveget

Hogyan fessünk üveget?

Nagyon tetszenek a festett befőttesüvegek, ezért mindenképp szerettem volna kipróbálni, majd megosztani veletek, hogy hogyan és mivel lehet színessé varázsolni őket. Azt hittem, speciális üvegfesték kell hozzá, de egy egyszerű akrilfesték is tökéletes, ha nem akarod mindenféle külső hatásnak kitenni. A végeredményt cseppállónak mondanám, szerintem a mosogatógép és a szivaccsal súrolás leszedné a festéket.

ball mason jar befőttesüveg festés    Tovább olvasom Hogyan fessünk üveget?

A 10 legjobb befőttesüveg ötlet

Ha beírjuk a Pinterest keresőjébe a „mason jar” kifejezést, ötletek ezreit fogjuk találni, hogy mit lehet készíteni egy befőttesüvegből, és bizony órákat el lehet tölteni azzal, míg kiválasztjuk a következő projektünket. Én most összeválogattam a 10 személyes kedvencemet

1. Folyékony szappanadagoló

Bár már kapható olyan Ball kupak, amibe bele van építve a pumpa, egy kis időráfordítással otthon is elkészíthető. Csavarhúzóval fúrj lyukat a kupakra, csípőfogóval csipkedd akkorára, hogy beférjen az adagoló, szigeteld ragasztóval.

befőttesüveg folyékony szappanadagoló Tovább olvasom A 10 legjobb befőttesüveg ötlet

Ball Mason jar, Amerika kedvenc befőttesüvege

Pár éve feltűnt, hogy nagyon sok befőttesüvegből készített kreatív posztban Ball befőttesüveget használnak. Ahogy újra és újra szembejött velem, egyre jobban megtetszett nekem is, és elkezdett foglalkoztatni, vajon minek köszönheti ezt a nagy népszerűséget.

ball mason jar befőttesüvegből váza Tovább olvasom Ball Mason jar, Amerika kedvenc befőttesüvege

Színes iskolakezdés

Nekem augusztus 20. mindig a nyár végét, illetve korábban a hamarosan kezdődő tanítást jelezte. Jó visszagondolni azokra az időkre, amikor még izgatottan készültem a tanévkezdésre, és összeválogattam a színes borítókat, vignettákat, íróeszközöket. Aztán az egyetem alatt már csökkent a lelkesedés. Az előkészületek nagyjából abból állak, hogy átnéztem, melyik tavalyi füzetemben van még elég hely ahhoz, hogy egy újabb tantárgy jegyzetei belekerüljenek. Akkoriban még közel sem volt itthon ilyen népszerű a dekortapasz, pedig ha hallottam volna róla, biztos, hogy kipróbálok néhányat a bejegyzés ötleteiből.

dekortapasz iskolakezdés      Tovább olvasom Színes iskolakezdés

Poggyászjelölés dekortapasszal

Ha utaztál már repülővel, talán feltűnt, hogy sokan kis szalagot, masnit kötnek a bőrönd fülére, hogy meg tudják különböztetni a többi hasonlótól, és így könnyebb kiszúrni a futószalagon is. Múlt heti utazásomkor jutott eszembe, hogy inkább keresek a bőröndömhöz passzoló dekortapaszt, és azzal teszem egyedivé.

dekortapaszos bőrönd repülővel utazáskor Tovább olvasom Poggyászjelölés dekortapasszal

Dekorációs ötletek kollégiumi szobába, albérletbe

Kiderültek a felvételi ponthatárok, ez sokak számára azt jelenti, hogy szeptembertől új városba, új helyre költöznek. Ha kevés pénzből kell gazdálkodni, akkor valószínűleg nem álmaid lakásában fogsz lakni, de ez nem azt jelenti, hogy ne tudnál javítani a helyzeten. Jobb dekorációs kelléket, mint a dekortapasz el sem tudok képzelni. Gyorsan tudsz vele látványos eredményt elérni, könnyen eltávolítható és közel sem kell tízezreket elköltened, hogy beszerezd.

dekortapasz dekoráció kollégiumi szobába, albérletbe Tovább olvasom Dekorációs ötletek kollégiumi szobába, albérletbe

Megnyertük az iroda szépségversenyt!

Nem titok, hogy a Blue Birdie mellett van egy főállásom egy szuper munkahelyen. Itt gyakran vannak különböző csapatépítő programok, a hétköznapokat felrázó mókás dolgok. Ilyen volt az iroda szépségverseny is, amit kis csapatommal megnyertünk. Az alapötlet tőlem származik, de a kivitelezés már négyünk érdeme.

dekortapasz város a falon  Tovább olvasom Megnyertük az iroda szépségversenyt!

8+1 zászlófüzéres dekorötlet

Az előző posztban megmutattam, hogyan készítettem dekortapaszból zászlófüzért, most pedig hoztam néhány ötletet, hogy mire lehet használni. A képeken látni fogod, hogy nem csak a háromszöges verzió van. A hosszúkás típust is könnyen elkészítheted, ha az összeragasztás után kivágsz belőle egy kis darabot. Itt van hozzá egy jó videó.

Az ötletek

1. Dekorálj vele polcot, szekrényt, rácsos ágyat vagy más bútort!

dekortapasz zászlófüzér

2. Ragaszd fel lámpaburára!

dekortapasz zászlófüzér ötletek

3. A kis zászlókat fonallal ráerősítheted vagy közvetlenül fel is ragaszthatod kerámiára.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

dekortapasz zászlófüzér ötletek

4. Díszíthetsz vele süteményeket, tortákat.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

dekortapasz zászlófüzér ötletek

5. Ha születésnapra mész, készíts az ajándék mellé egyedi képeslapot!

dekortapasz zászlófüzér ötletek

6. Az ajándék csomagolását is feldobhatod.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

7. A babaháznak is szép dísze lehet.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

8. Állandó dekorációként pedig két virág közé is felaggathatod.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

+1 Ugyan messze még a karácsony, de a fa díszeit is kiegészítheted majd vele.

dekortapasz zászlófüzér ötletek

Ha még több ötletre vágysz, nézz körül a Pinterest oldalamon! Megvalósítottad valamelyiket? Küldj egy képet róla a hello@bluebirdie.hu email címre!

A képet forrását megtalálod a képre kattintva.