A dekortapaszról

A dekortapasz-sztori 2006-ban indult, amikor egy csapat művész elpostázott a Kamoi Kakoshi ragasztószalag gyárba egy kis albumot, ami bemutatta alkotásaikat. Ezek az alkotások különböző színű és vastagságú ipari ragasztószalagok kombinálásából készültek. A kis csapat kérte a gyár igazgatóját, hogy készítsen további ragasztószalagokat, új színekben, hogy tovább fejleszthessék művészetüket. Így született meg az első mt (masking tape) termékvonal, húsz új színnel. Ezután a dekortapasz hamar elterjedt először Japánban, majd világszerte. A washi tape nevet az USA-ban kapta, ami szó szerint japán papírból készült szalagot jelent.

A dekortapasz papíranyaga sok mindenből készülhet: kenderből, bambuszból, a ganpifa kérgéből, kínai papírcserjéből, de a legnépszerűbb alapanyag mégis a rizspapír, ebből készülnek a Blue Birdie tapaszok is.  Az itt kapható termékek könnyen téphetők, akár többször is felragaszthatók anélkül, hogy nyomot hagynának. Nagyon jól tapad a sima fa, fém, üveg, papír és műanyag felületekre, de még a körmödre is.

Felhasználási területeinek csak a képzeletünk (és a Pinterest) szab határt. Dekorálhatunk vele a kis dísztárgyaktól (képkeret, mécsestartó) kezdve a nagyobb falfelületekig mindent. Amennyiben intenzív használatnak kitett dolgokra ragasztjuk (kulcs, füzet), meghosszabbíthatjuk tartósságát, ha egy kis découpage ragasztót kenünk rá. További ötletekért kövesd a blogot és a Facebook oldalt vagy lépj be a Blue Birdie – Dekortapasz és ötletcsere csoportba! Kellemes ragasztgatást!

mi a dekortapasz